Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

11/21/2016

Miravet

Ja tornem a ser dilluns!

Avui, us explicarem com és MIRAVET, un petit poble de la província de Tarragona. Només té 747 habitants, però és molt visitat pel seu encant.

cases de Miravet
Cases de Miravet (Font: Angela Llop)

Està situat a la dreta del riu Ebre, on es troba el Pas de Barca, l'últim transbordador original del riu que funciona sense motor. Està format per dues barques unides per una plataforma, que poden transportar tres vehicles.

Ultim pas de barca sense motor
Pas de Barca a l'Ebre (Font: Jordiferrer)

La part antiga del municipi es caracteritza pels seus carrerons estrets de pedra (pels quals només s'hi pot accedir a peu, ja que la circulació en vehicle està limitada als veïns), amb arcades i els barnissos de terrissa. Trobem l'esglèsia principal, l'Església Vella, ubicada al centre. Aquesta té diferents estils artístics (musulmà, barroc, renaixentista...), a més, té un forat causat per un bombardeig a la Guerra Civil.

esglesia vella
Església Vella (Font: Enric Fontvila - Enfo)

Les cases de la població es troben tocant el riu i, es pot observar que un gran nombre d'aquestes es troben abandonades o destruïdes per la famosa Batalla de l'Ebre (també durant la Guerra Civil).

A dalt de la localitat, hi ha el mirador de la Sanaqueta, que abans era la terrassa d'una mesquita, el qual ens ofereix unes vistes excel·lents del paisatge.

Una mica més amunt, trobem el Castell de Miravet situat a sobre d'un turó, molt ben conservat, el qual és un dels edificis més visitats de la zona de l'Ebre. Actualment, forma part de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. S'hi pot pujar a peu o en cotxe, i per només 3'5 € es pot visitar.

castell de miravet
Castell de Miravet (Font: Josep Renalias - Lohen111)

El poble de Miravet és un d'aquells que encara conserva l'ofici de la ceràmica i la terrissa (com La Bisbal d'Empordà). El seu origen a Miravet es deu a la importació musulmana d'aquest, que encara conserva algunes tècniques i colors. Els ceramistes s'han anat separant del nucli central amb el temps, a causa de la situació de les matèries primeres i del fum que emeten les fàbriques de ceràmica. Per això, avui dia els podem trobar en una barriada que s'anomena Raval dels Canterers.

Pel que fa a activitats, s'hi poden realitzar excursions pel riu en embarcacions com piragües o llaguts, rutes de senderismeescalada, etc.

La Fira dels Canterers, a la que donen nom els treballadors que es dediquen a fabricar cànters de ceràmica, se celebra el primer cap de setmana de juny a la Plaça de l'Arenal.  També se celebra la Festa de la Cirera, el dia 12 de juny, en la qual es realitzen concursos, exposicions i xarrades.

El primer cap de setmana d'agost és la Festa Major d'Estiu, on es presenten les pubilles i hereus, entre d'altres.

Esperem que us agradi aquest poble perquè és preciós! Fins demà amb un nou municipi!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada